włączająca się kontrolka czujnik temp silnika w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adammo
    Classic
    • 2010
    • 7

Poczytaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=557351#557351
    na allegro jest ale cały zestaw http://allegro.pl/tuleje-poliuretano...477450798.html
  • Cartman
    Classic
    • 2009
    • 7

Od ok trzech tygodni czyli od czasu kiedy temperatura sięgnęła po raz pierwszy poniżej 0 w mojej O1 po porannym przekręceniu kluczyka oddzywa się sygnał dzwiękowy i świeci kontrolka temperatury silnika sytuacja trwa do drugiego odpalenia tz gdy silnik się trochę rozgrzeje to po ponownym włączeniu kontrolka gaśnie razem z innymi bez żadnych problemów.
    Ponieważ sprawa wyglądała poważnie udałem się do ASO w Myszkowie gdzie po podpięciu pod kompa okazało się że z czujnikiem wszystko niby oki a poziom płynu w chłodnicy oczywiście w normie.
    Nie wiem co robić codziennie rano mój zimny silnik drze "ryja" że cos z temperaturą nie halo, do tego zaznaczę że temperatura podczas jazdy nie wzrasta powyżej tradycyjnych 90 więc niby wszystko dobrze, od innego klienta ASO gdy czekałem na diagnozę usłyszałem że ten typ tak ma no ale do cholery poprzedniej zimy nie miałem problemów i teraz nie wiem co robić wymieniać czujnik? płyn czy też to zupełnie inny problem . Miał ktoś podobny przypadek ??Będę wdzięczny za info

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

Czujnik poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Wyczyść lub wymień. Taka jest moja teoria

Komentarz

• zbyszekk
        Classic
        • 2008
        • 26

miałem podobne objawy wymieniłem prawie wszystko co możliwe ( termostat , czujnik w zbiorniczku wyrównawczym ) na koniec dolałem trochę więcej płynu i jest OK.może i ty sprawdz. Zbiorniczek lubi trochę więcej stanu płynu,u mnie pomogło a wydałem tyle niepotrzebnie

Komentarz

Pracuję...